18.9.2014

Elokuvia maisemakuvauksen mestareista tai muista valokuvaajista?

Etsin Kameraseuran maisemakuvaajien ensi syksyn kokouksiin sopivia aiheita maisemakuvauksen mestareista. Viime keväänä katsoimme Ansel Adams -filmin ja nyt kiinnostaisi kovasti I.K.Inha tai joku muu, josta olisi saatavilla VHS-kasetti tai DVD.

Amanuenssi Anni Wallenius vastaa:

Suomalaisia valokuvaajia käsitteleviä tai esitteleviä elokuvia tai dokumentteja ei ole liikaa. Varsinaisista maisemakuvaajista I. K. Inha on ainoita, joiden tuotantoa on käsitelty myös dokumentissa. TV2 on tehnyt Inhasta Ismo Kajanderin ja Tuomo-Juhani Vuorenmaan toimittaman dokumentin ja CD-romin. Ainakin CD-rom on saatavissa kirjastoista.

Ylen Elävästä arkistosta löytyy joitakin Ylen tuottamia valokuvaajadokumentteja, mm. tuore ohjelma Signe Branderista, nähtävissä tästä linkistä.

Elävän arkiston muut valokuva-aiheiset ohjelmat löytyvät täältä.

FST on menneinä vuosina esittänyt Douglas Sivénin toimittamaa "Suomalaiset valokuvaajat" -sarjaa, jossa on esitelty mm. Signe Branderin ja Daniel Nyblinin tuotantoa. Luettelo Sivénin toimittamista ohjelmista löytyy Elonet-sivuistolta tästä linkistä.

Suomalaisia nykykuvaajia on ollut mukana myös Yle Teeman nuoria kulttuurin ammattilaisia esittelevässä Tekijänä -sarjassa. Mm. Meeri Koutaniemi, Aki Roukala, Evelin Kask, Jussi Leinonen ja Juha Mustonen kertovat työstään omissa jaksoissaan. Tekijänä -sarjan jaksot löytyvät täältä.

Jos seuraajillamme on mielessä lisää katseluvinkkejä, niitä saa mielellään jakaa kommenteissa!

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia