17.12.2014

Milloin tämä kuva on kuvattu?

Voisiko tämä olla passikuva.

Löysin isotätini jäämistöstä vanhan valokuvan, joka oli suurennuslasin alla ja kauniissa kehyksissä. Koko 93x143 mm. Kuvan takana lukee Suurennusliike OY SUOMI AB Heikinkatu 18 Helsinki. Kuvassa on huivipäinen nainen ja lippalakki päässä oleva mies. Kysyisin, onko kuvaan, sen taakse tai mihinkään merkitty milloin kuva on otettu/valmistettu. En uskaltanut avata kehystä. Yritämme selvittää ketkä ovat kuvan henkilöt.

Amanuenssi Anni Wallenius vastaa:

Hienoa, että suhtaudut asianmukaisella kunnioituksella vanhaan valokuvaan! Konservaattori Laura Sallas toteaa, että valmistajien tekemät päivämäärämerkinnät vanhoissa kuvissa ovat hyvin harvinaisia, joten kehystystä ei sen vuoksi kannata avata.

Kysy museolta -palvelussamme on aiemminkin kyselty Suurennusliike Oy Suomi Ab:n tekemistä valokuvasuurennoksista. Kyseinen liike erikoistui nimenomaan aiemmin otetuista kuvista tehtyihin suurennoksiin. Teidänkin kuvanne vaikuttaa siltä, että siinä on suurennosta tehtäessä liitetty yhteen kaksi varhaisempaa, ehkä eri-ikäistä kuvaa. Valitettavasti Suurennusliike Suomen tarkkoja toimintavuosia ei ole tiedossa, mutta ainakin 1930- ja 1940-luvuilla se on ollut toiminnassa.

Suurennusliike Suomen toiminnasta saatte lisää tietoa aiemmista Kysy museolta -vastauksista täältä ja täältä.
 

Kommentit (1)

Sirkku Dölle kommentoi:

Suurennusliike Oy Suomi Ab mainososastoineen muuttaa 1935 kysyjän kuvan takana mainittuun osoitteeseen Heikinkatu 18 Helsinki. Heikinkatu muuttuu C.G. Mannerheimin 75-vuotispäivän kunnianosoituksena Mannerheimintieksi v. 1942. Suurennuksen valmistusaika asettuu siis vuosien 1935-1942 väliin.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia