10.2.2015

Onko kokoelmissanne E.A. Vesan valokuvia?

Onko kokoelmissanne E.A. Vesan valokuvia? Hänellä oli valokuvaamo Turussa 1900-luvun alkupuoliskolla.

Amanuenssi Leena Sipponen vastaa:

Kokoelmissamme on muutama E.A. Vesan valokuva, mutta ne eivät muodosta omaa kokoelmaansa, vaan ovat saapuneet kukin eri erässä. Ikävä kyllä mikään kuvista ei ole toistaiseksi digitaalisessa muodossa.

Kuvat on otettu E.A. Vesan valokuvaamossa Turussa, ja niistä olevista henkilöistä on nimetty vain eräs vuonna 1925 kuvattavaksi asettunut, 16-vuotias tyttö.

Yhdessä kuvassa on turkkiin ja karvalakkiin sonnustautunut nuori mies, oletettavasti 1920-luvulta.

Toisessa ateljeekuvassa neljä sotilaspukuista nuorukaista on ilmeisesti vapun kunniaksi mennyt kuvattavaksi. Heillä on olallaan vappuhuiskat ja käsissään savukkeet. Tämänkin kuvan ajoittaisin 1920-luvulle.

Meillä on valokuvaajatietokannassamme hyvin hatarat henkilötiedot E.A. Vesasta. Museo ylläpitää rekisteriä suomalaisista valokuvaajista, ja ennen vuotta 1950 uransa aloittaneet on koottu verkkoon Kuka kuvasi? -palveluun. Olisimme hyvin kiitollisia kaikista Vesaa koskevista lisätiedoista.

Kommentit (4)

Riina Mårtensson kommentoi:

Hei! Minultakin löytyy joku saman valokuvaamon valokuva. Mahtoiko liike toimia vielä 1908-vuoden jälkeen? Kysyn tätä , jotta voisin tunnistaa valokuvassani olevan henkilön.

Anni Wallenius / Suomen valokuvataiteen museo kommentoi:

E.A. Vesan valokuvaamon toiminnan päättymisvuosi ei ole tiedossamme, mutta Valokuvataiteen museon kokoelmissa on siis kuvaamon tuotantoa 1920-luvulta. Finna-palvelusta löytyy Työväenmuseo Werstaan kokoelmissa olevava, E.A. Vesan leimalla varustettu valokuva, joka on ajoitettu 1950-luvulle.

Sirkku Dölle kommentoi:

E.A. Vesa avaa oman kuvaamon huhtikuussa 1916 Maariankatu 6:ssa. Sitten seuraava osoite on Rauhankatu 4 ja sen jälkeen Puutarhakatu 9. Tämä viimeksi mainitsemani on Vesan osoitteena mm. vuoden 1930 Turun puhelinluettelossa. Vuoden 1937-1938 luettelossa ei esiinny toiminimeä ja vuoden 1947 luettelon mukaan paikalla toimi valokuvaamo Vario omistajanaan E. Seesto.

Anonyymi kommentoi:

Erik August Vesa (E.A.Vesa) S. 22.1.1895 - k. 11.2.1952. Muutti Turkuun 1916.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia