4.9.2015

Kuka on kuvan salskea sotilas?

Tuntematon sotilas, Terijoki

Kuka on kuvan salskea sotilas? Kuva on mummoni (äidin äidin) jäämistöstä ja kuvan takana on leima Terijoki. Mummoni on syntyjään Impilahdelta ja nähtävästi asunut Lahdenpohjassa jossakin vaiheessa.

Amanuenssi Sofia Lahti vastaa:


Valokuvissa esiintyvien tuntemattomien ihmisten henkilöllisyyden selvittäminen on vaikeaa, ellei kuvaa satu näkemään joku, jolla on tietoa juuri kyseisestä henkilöstä. Muuten on seurattava kuvasta itsestään löytyviä johtolankoja, jotka harvoin vievät ihan perille asti. Tässä tapauksessa johtolankoja on kaksi: paikannimi ja henkilön sotilaspuku.

Vanhoissa valokuvissa olevat leimat ja logot ovat yleensä valokuvaamojen merkkejä, mutta tiedossamme ei ole Terijoki-nimistä valokuvaamoa. Olisikohan paikannimen yläpuolella ollut kuvaamon nimi, joka olisi sittemmin himmentynyt? Terijokelaisia kuvaamoja 1900-luvun alussa ovat olleet ainakin Krapkat, M.G. Nikitin, Renessans, V. Maurisalon valokuvaamo, A. Pullinen, Pirtti ja Weidenbaum.

Herran sotilaallisen asun yksityiskohdista saattaisi löytyä lisätietoa Sotamuseosta. Sinne saa yhteyden osoitteella sotamuseo@mil.fi .

Onnea etsintään!

 

Kommentit (1)

Tapio Nurminen kommentoi:

Kuvassa on majuri, joka on palvellut suomalaisessa jääkäripataljoonassa I maailmansodan aikana, koska hänellä on taskun päällä Jääkärikunniamerkki. Näillä tiedoilla potentiaalisten henkilöiden määrä pitäisi rajautua muutamaan kymmeneen. Terijoella sijainneet joukko-osastot on listattu osoitteessa http://www.terijoki.fi/terijoen_varuskunta.pdf

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia