1.9.2016

Mikä on tämän kuvan arvo?

J.Reinberg

Kysyisin onko tämä vanha kuva minkä arvoinen? Kuva Turun tuomiokirkosta, ehkä 1860-luvulta.

Amanuenssi Maria Faarinen vastaa:

Johan Jakob Reinberg (s.1823, k.1896) oli yksi ensimmäisiä Suomessa toimineita valokuvaajia. Valokuvaus oli kuitenkin vain yksi hänen harjoittamistaan ammateista. Hän oli mm. piirtäjä, taidemaalari, taideopettaja ja eläintentäyttäjä. Ennen valokuvaajaksi ryhtymistä Reinbergillä oli kivipainoyritys. Vuonna 1852 Reinbergin kivipaino julkaisi vihon, johon oli koottu kaksitoista painokuvaa Turusta.

Tässä on linkki kuvaan, joka kuuluu Museviraston kuvakokoelmiin.
Kyseessä on litografiavedos, jonka ajoitus on 1852-1853. Kuten näet, kuva-aihe on sama kuin sinun kuvassasi.

Vedoksesi kuitenkin näyttää ainakin lähettämäsi kuvan perusteella liian valkoiselta ja hyväkuntoiselta ollakseen 160 vuotta vanha. Näkemättä vedosta on toki mahdotonta sanoa mitään varmaa sen iästä tai valmistustavasta, mutta epäilen että kyseessä on myöhemmin valmistettu jäljennös. Jos näin on, vedoksella ei ole merkittävää rahallista arvoa.

 

Kommentit (2)

Uppe kommentoi:

Tuo Reinbergin vihkonen on suht. hyväkuntoisena itselläni. Mikähän mahtaisi olla arvo? Huonokuntoinen, repaleinen ja osin puutteellinen versio myös - myyty pois muutamalla eurolla...

Amanuenssi Leena Sipponen kommentoi:

Hei, 

museot eivät voi eettisten sääntöjensä nojalla antaa objektien hinta-arvioita. Suosittelen kääntymään asiassa antikvariaattien tai huutokauppakamarien puoleen.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia