10.11.2016

Onko nuoremmista valokuvaajista olemassa matrikkelia?

Hei, onko nuoremmista ammattivalokuvaajista olemassa matrikkelia? Taidevalokuvaajista on, mutta oma mielenkiintoni olisi lähinnä sanomalehtien yms. kuvaajissa. Erityisesti kiinnostaa Lehtikuvalle paljon vielä tänäkin päivänä mediassa näkyviä kuvia menneiltä vuosikymmeniltä kuvannut Aarre Ekholm, jonka matrikkelitiedot kiinnostavat genealogisista syistä.

Amanuenssi Yki Hytönen vastaa:

Etsinnöissä en löytänyt tietoja matrikkeleista, joihin olisi koottu nykyään toimivia ammattikuvaajia. Valokuvataiteen museon omassa kirjastossa ei sellaista teosta ole, eikä sitä löydy sen paremmin Kansalliskirjaston tai Kansallisarkiston kokoelmista kuin Suomen kirjastojen, arkistojen ja museoiden yhteisestä verkkotietokannasta Finnastakaan. Näiden muistiorganisaatioiden tietokannoissa mainitaan kyllä Suomen Valokuvaajat 1842-1920, ja kuten kysymyksessä viitattiin, verkosta löytyy Suomen taiteilijaseuran ylläpitämä matrikkeli, jossa ovat mukana valokuvataiteilijat.

Asiassa voisi vielä kääntyä Finnfoton puoleen. Se on suomalaisten valokuvajärjestöjen kattojärjestö, jolta voisi löytyä lisätietoa asiaan. Toinen taho, jolta voisi kysyä, on Suomen Lehtikuvaajat ry.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia