19.10.2011

Milloin kuva-arkistoseminaari järjestetään?

Marraskuussa järjestetään ilmeisesti valokuvien arkistoimiseen liittyvä seminaaripäivä. Milloin ja missä seminaari on? Keille se on suunnattu? Olenko ymmärtänyt oikein, että seminaarin yhteydessä julkaistaan myös aiheeseen liittyvä kirja? Voiko kirjaa hankkia seminaarin jälkeen Valokuvataiteen museolta vai muualtakin?

amanuenssi Maria Faarinen vastaa:

Valtakunnallinen kuva-arkistoseminaari järjestetään 21.-22.11.2011 Kansallismuseon auditoriossa (osoite: Mannerheimintie 34). Tapahtuman järjestävät Suomen valokuvataiteen museo ja Museovirasto. Se on suunnattu kaikille museoissa ja arkistoissa valokuva-aineistojen parissa työskenteleville. Seminaari on maksuton.

Ohjelmassa on mm. valokuvakokoelmien kartuntaa, hoitoa, digitointia ja kokoelmahallintaa käsitteleviä luentoja. Seminaarin ohjelma julkaistaan viikolla 44 ainakin Museoposti-postituslistalla ja Suomen valokuvataiteen museon verkkosivuilla. Seminaarin yhteydessä julkistetaan Valokuvataiteen museon erikoistutkija Anne Isomursun kirjoittama käsikirja Valokuva-arkiston tiedonhallinnan kysymyksiä. Kirjaa voi ostaa seminaarin jälkeen Valokuvataiteen museolta ja hyvin varustetuista museokaupoista.

Asiasanat: kuva-arkistot

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia