5.9.2017
Question

Miten valokuvataiteen museoon voisi järjestää näyttelyn?

Suunnittelen yhteiskunnalliseen kysymykseen kantaaottavaa valokuvanäyttelyä ensi kevääksi: n. 10-15 kaksi metriä korkeaa taiteellista mustavalkoista kuvaa tavallisista, suomalaisista miehistä myönteinen kehonkuva -ajatuksella. Miten valokuvataiteen museoon voisi järjestää näyttelyn? Vai voiko edes?

Answer

Amanuenssi Maria Faarinen vastaa:

Museolla on Projekti-niminen galleriatila, johon on vuosittain avoin haku. Hakuohjeet julkaistaan museon verkkosivuilla keväällä ja näyttelyvalinnat tehdään kesäkuun alussa. Projekti-tila on tarkoitettu näyttelyille ja hankkeille, joissa valokuvaa tai muita linssipohjaisia medioita käytetään taiteen, nykytaiteen tai tutkimuksen välineenä. Haku on avoin kaikille valokuvataiteen tekijöille, alan ammattilaisille ja opiskelijoille. Myös työryhmät voivat hakea näyttelyaikoja. Kullakin hakukierroksella jaossa ovat kaikki seuraavan vuoden näyttelyajat. Tämän vuoden haussa valitsimme yli 400 hakemuksesta viisi näyttelyä vuodelle 2018. Ensi keväänä jaetaan siis jo vuoden 2019 näyttelyitä.
Projektin näyttelyhausta löytyy lisätietoja tästä linkistä: http://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/museoinfo/hae-meille/nayttelyhaku-projekti-tilaan

Museon ison näyttelytilan näyttelyt sovitaan noin 2-3 vuotta etukäteen. Tällä hetkellä meillä on alustavasti sovittuna jo osa vuoden 2020 ohjelmistosta. Näyttelyvalinnoista vastaavat näyttelytyöryhmä ja museonjohtaja, ja valintoja ohjaa museon näyttelystrategia. Tavoitteena on luoda vuosittain monipuolinen ohjelmisto ja tarjota yleisölle sopivassa suhteessa mm. kotimaista ja kansainvälistä valokuvataidetta, tutkimuspohjaisia näyttelyitä ja valokuvan eri genrejä.
Tästä linkistä löytyy lisää tietoa museon näyttelytoiminnasta: http://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/museoinfo/museon-esittely/nayttelytoiminta-ja-nayttelytilat

Näyttelyhankkeesi kuulostaa siis Projketi-tilan kokoiselta, mutta ensi vuoden näyttelyhausta olet valitettavasti myöhästynyt. Tervetuloa hakemaan kuitenkin vuoden 2019 aikoja ensi keväänä!

Elis Hoffmanin näyttely Fading Projekti-tilassa vuonna 2017. Kuva: Virve Laustela / Suomen valokuvataiteen museo.

CommentKommentoi tätä kysymystä

CommentKysy oma kysymys

PrintTulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Previous
Ladataan kuvia
Next