16.2.2018

Milloin tämä kuva on otettu August Schuffertin ateljeessa?

Anni Snellman valokuvaamo August Schuffertilla Tampereella.

Kuvassa on mummoni Anni Snellman ilmeisesti 1920-luvulla. Kädessä oleva rulla saattaa olla vaatturin paperit. Jos näin on, niin kuvassa on käyty valmistumisen kunniaksi. Kuva on otettu August Schuffertin valokuvaamossa Tampereella. Kääntöpuolella on numero 64270. Se lienee levyn numero. Onko Schuffertin valokuvaamon kuvia arkistoitu, museoitu? Kiinnostaisi, milloin kuva on otettu, ja mahdollisesti liikkeessä kuvalle tehdyt merkinnät.

Amanuenssi Sofia Lahti vastaa:

Kuvan pohjapahvin reunassa näkyvä osoite auttaa hieman kuvan ajoituksessa. August Schuffertin valokuvaamo ehti toimia useassa eri osoitteessa Tampereella muiden kaupunkien lisäksi, mutta tietojemme mukaan Hämeenkatu 29 oli kuvaamon osoitteena vuosina 1901 - 1923. Jos arvelet kuvan olevan 1920-luvulta, se olisi näin ollen väliltä 1920 - 1923. Olet oikeassa, että numero liittynee kuvatilaukseen ja levyyn eli negatiiviin; kuvaamolla oli joko asiakaskortisto tai kuvauspäiväkirja, jonka avulla tilaukset pysyivät järjestyksessä.

Schuffert oli tuottelias, ja hänen kuvaamojensa tuotantoa on useiden suomalaisten museoiden kuva-arkistoissa. Tampereen ateljeiden kuvia on etenkin Museokeskus Vapriikin kokoelmissa. Asiakaskortistoa tai kuvauspäiväkirjaa ei kuitenkaan tietääkseni ole säilynyt.

Asiasanat: Aug Schuffert

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia