14.3.2018

Minne voisin viedä vanhoja sotavalokuvia?

Onko teillä tietoa tahosta, joka haluaisi vanhoja sotavalokuvia? Ukkini oli jääkärirykmentti 2:ssa, joka liikkui kaiketi ainakin Petroskoissa. Sieltä on jonkin verran 'sotasaalis'-kuvia sun muita.

Amanuenssi Sofia Lahti vastaa:

Hienoa, että vanhat kuvat ovat säilyneet!

Sotakuvia säilyttää ja kerää ainakin Sotamuseo, mutta monet muutkin kulttuurihistorialliset museot ottavat vastaan sotiin liittyviä kuvia varsinkin, jos niiden syntyhistoria on tiedossa. Erityisesti jääkäreiden historiaan on keskittynyt Kauhavalla sijaitseva Suomen jääkärimuseo. Voit olla yhteydessä vaikkapa molempiin. Nykyisin museot tekevät hyvää kokoelmayhteistyötä ja voivat neuvotella keskenään siitä, kenen kokoelmiin aineisto parhaiten sopii.

Kommentit (3)

Tapio Nurminen kommentoi:

Kyseessä on varmastikin Jalkaväkirykmentti 2 (eli JR 2). Jääkärimuseo on keskittynyt Saksassa 1910-luvulla palvelleisiin jääkäreihin, he eivät liity tähän mitenkään. Jatkosodan aikana iso osa miehistä osti valokuvia, joten samoja kuvia saattoi päätyä jopa satoihin kotialbumeihin. Tietääkseni divarit myyvät näitä kuvia nykyään.

Sirkku Dölle kommentoi:

Tapio Nurmisen kommentti on oikein. Neuvoisin ottamaan yhteyttä ukin alueen kotiseutu- tai maakuntamuseoon. Näitä kuvia liikkuu varsin runsaasti, hyvät kuvat on syytä ottaa talteen. Museot tekevät hyvää yhteistyötä kuten Sofia Lahti toteaa.

Miska Pesola kommentoi:

Selvä. Katsotaan jos päätyvät johonkin talteen.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia