20.6.2018

Kuka on valokuvassa esiintyvä alokas?

Mikä on kuvan alokkaan nimi? Kuva on otettu 5.6.1938 Mauri Salon kuvaamossa, Terijoella.

Amanuenssi Laura Gelmi vastaa:

Museolla on valitettavasti harvoin mahdollisuuksia selvittää kuvassa olevan tuntemattoman henkilön henkilöllisyyttä. Tunnistamisen haasteista voit lukea lisää Kysy museolta -palvelun vastauksista, jotka löytyvät hakusanoilla "tunnistaminen" tai "henkilötunnistus, esimerkiksi tästä tai tästä.

Usein ainoita johtolankoja ovat kuvien taakse tehdyt merkinnät ja pohjukkeiden kuvaamotiedot. Parhaassa tapauksessa kuvan takaa löytyisi negatiivin numero, jonka voisi yhdistää kuvaamon asiakasrekisteriin tai kuvauspäiväkirjaan. Tällaisia rekistereitä on kuitenkin säilynyt äärimmäisen harvoin. Tiedämme, että Tartosta kotoisin ollut valokuvaaja Woldemar Mauer (myöh. Maurisalo) piti valokuvaamoa Terijoella puolisonsa valokuvaaja Meeta Maurisalon kanssa ainakin vuosina 1931-1940. Ateljee toimi aluksi nimellä Valokuvaamo Priima, mutta muutti nimensä Maurisalon Valokuvaksi. Tiedossamme ei ole, että liikkeen asiakasrekisteri olisi säilynyt. Valokuvaan tehtyjen merkintöjen osalta johtolangat tyssäävät siis valitettavasti tähän.

Sukuhistoriaa tutkimalla, vertailemalla kuvaa ehkä muihin perhealbumista löytyviin valokuviin, tai haastattelemalla sukuhistoriaasi tuntevia henkilöitä voisit päästä eteepäin selvittelyissäsi. Onnea etsintöihin!

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia