23.8.2018

Voinko tilata Flickrissä olevasta kuvasta suurennoksen?

Käsittääkseni flickr-tilillänne olevia kuvia saa käyttää vapaasti. Haluaisin Reino Pietisen San Remo-kuvasta suurennoksen itselleni. Osaatteko neuvoa, miten toimia? Entä miten suureen kuvaan ko. valokuvan kuvalaatu riittää?

Amanuenssi Sofia Lahti vastaa:

Kaikki Suomen valokuvataiteen museon Flickrissä julkaisemat kuvat ovat ladattavissa sieltä vapaasti käyttöön. Julkaisemme siellä kokoelmistamme vain sellaisia kuvia, joiden käytölle ei ole rajoituksia. Toivomme kuitenkin, että kuvien käytön yhteydessä mainitaan museon ja kuvaajan nimet.

Valokuvatulosteita voi tilata useilta alan yrityksiltä, joita löytyy verkosta haulla "valokuvatulosteet". Laadukkaita kuvatulosteita tekevät pääkaupunkiseudulla esimerkiksi Luova ja Dialab. Molemmat mainostavat myös arvioivansa sopivan tulostuskoon tarvittaessa.

Kuvaa ei tarvitse erikseen toimittaa yritykseen, vaan yritys voi hakea tiedoston suoraan Flickristä, kun liität tilaukseen oikean verkko-osoitteen. Ainakin yllämainituilta yrityksiltä voit samalla tilata kuvaan pohjustuksen ja/tai kehystyksen.

Flickrissä kuvan suurin koko riittää tulostettuna noin kokoon 25 x 18 cm, kun resoluutio on 300 dpi. Valokuvaajamme mukaan hyvälaatuisia tiedostoja voi skaalata jonkin verran suuremmaksikin.

Suuremman kuvatiedoston voi tilata museolta, mutta se vaatii originaalikuvan uudelleen digitointia ja on siksi maksullista.

Kuten Flickristäkin jo näkee, kuva on rakeinen, ja hopea-värirasterimenetelmästä johtuva rakeisuus korostuu suurennettaessa. San Remo-kuvan alkuperäinen autochrome-lasilevy on kooltaan vain noin 9 x 12 cm.

 

Reino Pietinen: San Remo, Italia, 1913. Autochrome. Suomen valokuvataiteen museo.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia