21.5.2020

Voiko Valokuvataiteen museon kirjastosta lainata kirjoja?

Kirjasto on tietojen mukaan suljettu. Pietarsaaressa valokuvausta opiskeleva perheenjäsen on nyt epidemiakriisin vuoksi Helsingissä meidän vanhempien luona ja etäopiskelee. Ongelma on että kaupunginkirjastosta ei löydy tarvittavaa kurssikirjallisuutta ja hän ei pysty suorittamaan keskeneräisiä kursseja ilman tarvittavaa kirjallisuutta. Voiko Valokuvataiteen museon kirjastosta saada etälainaan kirjallisuutta muutamaksi viikoksi tai mistä tällaista kirjallisuutta voisi etsiä lainaan tai luettavaksi?

Amanuenssi Sofia Lahti vastaa:

Valitettavasti Valokuvataiteen museon kirjasto on vain käsikirjasto, josta ei voi lainata kirjoja ulos, ja nyt poikkeustilan aikana emme voi myöskään järjestää asiakkaille pääsyä kirjastoon lukemaan.

En tiedä kyseisen oppilaitoksen tilanteesta, mutta tuntemieni oppilaitosten linja on ollut tänä keväänä sellainen, ettei opintosuorituksia ole vaadittu aivan samalla tavalla kuin normaaliaikana. Jos tiettyä kirjallisuutta vaaditaan kurssin suorittamiseen, silloin kurssin järjestäjän olisi kohtuullista huolehtia, että osallistujilla on käytettävissään tarvittava kirjallisuus riippumatta siitä, missä he ovat eristyksen aikana, tai vaihtaa tenttikirjat sellaisiin vastaaviin aineistoihin, jotka ovat saatavilla verkossa. Usein opiskelija voi itsekin ehdottaa vaihtoehtoista kirjallisuuslistaa, jonka opettaja todennäköisesti voi hyväksyä, jos ehdotus on hyvin laadittu ja perusteltu.

Valokuvakirjallisuutta ja valokuvaan liittyvää tietoa esimerkiksi videoina ja podcasteina on verkossa runsaasti eri valokuva-alan instituutioiden ja museoiden sivuilla. Suosittelen omien verkkosisältöjemme lisäksi esimerkiksi Metropolitan Museumin valokuvaosaston ja Eastman Museumin monipuolisia verkkoaineistoja:
https://www.metmuseum.org/about-the-met/curatorial-departments/photographs
https://www.eastman.org  

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia