7.3.2023

Missä oheiset kuvat on otettu?

Toinen oikealta Hanna Sirén.

Samat miehet kuin toisessa kuvassa.

Olisiko arviota, missä oheiset kuvat on otettu? Tiedossa on vain, että 4 henkilön kuvassa nuorempi nainen on Hanna Sirén. Hän oli syntynyt Pyhtäällä noin 1880-1890 ja oli nuorena palveluksessa ainakin Viipurissa.

Intendentti Anni Wallenius vastaa:

Näistä kuvista on melko vaikeaa vain kuvia katsomalla päätellä, missä ne on kuvattu. Eikö kuvien takana ole mitään tietoja esimerkiksi kuvaamosta? Cabinet Portrait -painatus pohjukepahvissa viittaa kuvaformaattiin, jollaisia tuotti suuri osa suomalaisista kuvaamoista, joten siitä ei vielä voi päätellä kuvaajaa, kuvaamoa tai kuvauspaikkaa.

On esimerkiksi mahdollista, että kuvat on otettu jossakin hotellissa, kylpylässä tai ravintolassa, ja ne on ottanut jokin ammattikuvaaja, joka on työskennellyt kesäkaudella tällaisessa kohteessa. Jälkimmäisen kuvan miljöö erityisesti tuntuisi viittaavan tähän suuntaan kukkaistutuksineen, aitoineen ja penkkeineen. Kuitenkin on myös mahdollista, että kuva on esimerkiksi jonkin kartanon puutarhasta.

Jos haluatte jatkaa asian selvittelyä, voisitte pyytää kommentteja vielä Facebookin vanhojen valokuvien ryhmistä. Visiittikortti-nimisessä ryhmässä on jäseninä visiittikorttikeräilijöitä, joista joku saattaisi tunnistaa kuvauspaikan, jos se on jokin tällainen puolijulkinen paikka kuten esimerkiksi hotellin puutarha. Myös Tempus fugit - vanhoja valokuvia -ryhmässä on jäseninä suomalaisia vanhan valokuvan keräilijöitä.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia